Okt. 2024 | Kredit og Finansielle Risici |

I dagens digitaliserede økonomi er det afgørende for finansielle institutioner at tilpasse sig innovative teknologier og processer for at forenkle onboardingen af nye kunder og styrke beslutningstagningen omkring kreditvurdering og kreditværdighedsvurdering.

Experian står som den ultimative platform, der ikke kun adresserer disse behov, men også transformerer virksomheders onboardingproces gennem en digital og skræddersyet tilgang.

Hvad er en kreditværdighedsvurdering?

Alle virksomheder, der tilbyder kreditaftaler, har en juridisk forpligtelse til at foretage en kreditvurdering, før de indgår en kreditaftale. Dette er for at forhindre forbrugere i at indgå låneaftaler, som de ikke har økonomiske midler til at tilbagebetale rettidigt. Formålet med en kreditværdighedsvurdering er at beskytte forbrugerne mod overgældssættelse. En sådan vurdering er f.eks. relevant for finansielle institutioner, der ønsker at sikre, at de tilbyder aftaler til kunder, der er økonomisk stabile og ansvarsfulde.

En kreditværdighedsvurdering er en evaluering af en persons eller virksomheds evne til at opfylde finansielle forpligtelser og tilbagebetale gæld rettidigt. En kreditværdighedsvurdering spiller en afgørende rolle for finansielle institutioner, når de træffer beslutninger om lån, kreditgrænser og andre finansielle transaktioner. Experian bringer denne vurderingsproces ind i det digitale landskab, hvilket effektiviserer og optimerer hele proceduren betragteligt. » Bliv klogere på løsningen.

Forskellen på en kreditvurdering og en kreditværdighedsvurdering

Mens begreberne “kreditvurdering” og “kreditværdighedsvurdering” ofte anvendes om hinanden, er der afgørende forskelle mellem de to. En kreditvurdering fokuserer primært på at evaluere risikoen forbundet med en specifik finansiel transaktion, som f.eks. et lån. På den anden side involverer en kreditværdighedsvurdering en mere omfattende analyse af en persons eller virksomheds samlede økonomiske sundhedstilstand. Experian integrerer begge disse aspekter og flere til, og sikrer dermed en holistisk tilgang til beslutningstagning.

» Læs mere om, hvordan du kan foretage den mest solide kredit- og kreditværdighedsvurdering af dine kunder.

Optimer jeres onboarding proces

Experian fungerer som én platform for alle dine kunde onboarding-behov, idet den forenkler processen ved at indsamle kundedata, opfylde KYC-, KYB- og kreditvurderingskrav. Den skræddersyede digitale onboarding-oplevelse er designet til at matche dine forretningsmæssige mål og prioriteringer, hvilket giver dig en strømlinet onboardingproces for dine kunder.

Experian tilbyder en effektiv onboardingproces, specialudviklet til finansielle virksomheder. Automatiseret kredit- og kreditværdighedsvurderinger, compliance og KYC tjek forhindrer svindel, mens adgangen til vores finansielle data muliggør datadrevet og velinformerede beslutninger og fuldt overblik og kontrol.

KYC, Compliance og Sikkerhed

Ifm. onboardingen af nye kunder, er det vigtigt samtidig at beskytte sin egen virksomhed mod svindlere og andre der ikke tjener den gode sags tjeneste. Det undgås let, da Compliance og KYC-tjek er en del af den kreditværdigheds- og onboarding-løsning som Experian tilbyder for at sikre overholdelse og styrket sikkerhed mod svindel og kriminalitet.

Transformér din onboarding-proces med en skræddersyet løsning, der optimerer identitetsgodkendelse og forebygger svindel. Experian tilbyder en nem adgang til vores finansielle data, så du kan træffe velbegrundede beslutninger og kontrollere dine processer.

Nem og sikker kreditvurdering

Experian reducerer manuelle processer, hvilket skaber hurtigere og mere præcise kreditbeslutninger. Platformen henter data på få sekunder via MitID-samtykke og beregner omgående kundens budget, gæld, formue og rådighedsbeløb. Som en integreret del af Experian innovative tilgang til digital onboarding og kreditværdighedsvurdering, tilbyder platformen en avanceret funktion til automatisk udregning af kundernes økonomiske nøgletal.

– Rådighedsbeløb

Experians avancerede teknologi giver mulighed for automatisk at beregne kundernes disponible beløb ved at tage højde for indkomst, faste udgifter og gæld. Dette giver en nøjagtig indikation af, hvor meget en kunde har til rådighed for eventuelle yderligere finansielle forpligtelser.

– Budget

Gennem brugen af intelligent dataanalyse kan Experian generere et detaljeret budget. Dette inkluderer en oversigt over indtægter og udgifter, hvilket giver både kunden og virksomheden en klar forståelse af økonomiske vaner og prioriteringer.

– Gæld

Experian automatiserer processen med at evaluere kundens nuværende gældsbyrde. Ved at analysere gældens type, størrelse og tilbagebetalingsmønster kan vi give en præcis vurdering af den finansielle byrde, kunden bærer.

– Formue

For at skabe en holistisk forståelse af kundens økonomiske status inkluderer vi automatisk beregning af formue. Dette omfatter aktiver som ejendom, investeringer og besiddelser, hvilket giver et fuldstændigt billede af kundens økonomiske position.

Konklusion

Experians tilgang til automatisk udregning af disse nøgleparametre ikke kun streamliner kreditvurderingen, men gør også beslutningsprocessen mere informeret og effektiv. Ved at tilbyde denne avancerede funktionalitet styrker vi virksomheder i at træffe velinformerede beslutninger og kunder i at forstå deres egen økonomiske situation mere dybtgående.