Sep. 2024 | Open Banking & Innovation |

Experian har netop indgået et strategisk partnerskab med fintech-selskabet Subaio i Norden. Krav til långiverne bliver løbende mere skrappe, og dermed er det vigtigt at få en større indsigt i en potentiel låntagers kreditværdighed.

Ved at udnytte Subaios databaserede motor til at analysere gentagne betalinger kommer Experian til at kunne levere et endnu stærkere og mere præcist fundament til kreditvurderinger i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Subaio håndterer transaktionsdata ved hjælp af PSD2-direktivet fra en lang række banker i Europa. I samarbejde med Experians omfattende indsigter i kreditmarkedet fra for eksempel RKI og gældsregistret KreditStatus vil det fremover være nemmere og mere præcist for långivere at kreditvurdere en potentiel eller eksisterende kunde.

“Samarbejdet med Subaio er et vigtigt skridt fremad i vores mission om at levere førsteklasses finansielle løsninger for både virksomheder og forbrugere. Subaios ekspertise inden for open banking og transaktionsbaserede budgetter styrker vores evne til at tilbyde et mere præcist og personligt fundament til kreditvurderinger til vores kunder. Aftalen er et betydeligt skridt mod at forbedre gennemsigtighed, skræddersyede løsninger og en forhøjet kundeoplevelse, og understøtter endnu tydeligere vores budskab omkring ansvarlig långivning” forklarer Bo Rasmussen, Chief Commercial Officer hos Experian.

For Subaio er partnerskabet helt særligt: “Partnerskabet udgør endnu en stor milepæl. Med Experian som partner kan vi trække på deres omfattende netværk til at fremme vores nuværende vækst og åbne døren til spændende nye forretningsmuligheder,” tilføjer Frederrick Hamann, Chief Commercial Officer hos Subaio.

“Det er en betydelig fordel for den almindelige forbruger, at kreditvurderinger nu kan blive endnu mere præcise, da det giver mulighed for at yde kredit til dem, der kan vedligeholde og tilbagebetale et lån. Omvendt bliver det også nemmere at afholde låntagere til at stifte gæld, som de ikke har muligheder for at afbetale. Ansvarlig långivning er vigtig for samfundets økonomi, men også for den enkeltes privatøkonomi,” fortæller Bo Rasmussen.

Samtidig understreger samarbejdet Subaios position som den førende leverandør af white-label finansielle løsninger til de største europæiske banker og finansaktører inden for kredit.
“Vi har altid haft markedets tillid som de bedste, men partnerskabet med Experian understreger vores suverænitet,” afslutter Frederrick Hamann.

En meget vigtig fordel ved løsningen er, at forbrugeren nu nemmere kan give långivere adgang til deres budgetdata i forbindelse med en låneansøgning. Det betyder, at processen for både forbrugeren og långiver automatiseres og afkortes markant og dermed er langt mindre byrdefuld for begge parter.

Ud over Danmark har Experian sikret sig eksklusivitet på Subaios kreditløsning på det nordiske marked. Denne eksklusivitet sikrer, at Experian i langt højere grad kan imødekomme långiveres specifikke behov og krav.  Ultimativt giver det Experian og Subaio en konkurrencefordel, fordi den samlede løsning ikke matches af andre aktører i kreditvurderingsmarkedet.

Ved at udnytte transaktionsdata kan udlånsvirksomheder opnå betydelige fordele gennem forbedrede kundeindsigter og flere muligheder for personalisering. Risikoafdækning og beslutningsprocesser vil blive betydeligt raffineret, og det resulterer i præcise kreditvurderinger. Men transaktionsdata giver også betydelige forbedringer i KYC-processen (Know Your Customer), som er et vigtigt værktøj i kampen mod bedrageri.

Kunne du tænke dig at høre mere om partnerskabet blive klogere på, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at få større indsigt i en låntagers kreditværdighed?

Kontakt os her